گرمایش ، سرمایش و آب گرم مصرفی

By | مهر ۱۳, ۱۳۹۲

بخش قابل ملاحظه ای از انرژی مصرفی در خانه ها صرف تأمین مناسب گرمایش، سرمایش و آب گرم مصرفی می شود. طبق برآوردهای انجام شده حدود ۷۰ درصد از مصرف انرژی در منازل صرف گرمایش می شود و در تابستان نیز وسایل سرمایشی، مثل کولرهای آبی و گازی و همچنین تأسیسات تبرید مصرف انرژی زیادی دارند.با توجه به سهم نسبتاً زیادی که هزینه های سرمایش، گرمایش و آب گرم مصرفی از کل سبد هزینه های یک خانوار به خود اختصاص می دهد، لازم است تا به مواردی همچون عایق کاری سقف، کفف دیوارها بستن منافذ و … توجه کافی داشت، چرا که در ساختمان هایی که اصول عایق کاری کاملاً رعایت شده است. انرژی مورد نیاز برای گرمایش و سرمایش تا حدود ۲۶ درصد در سال کاهش مییابد. با عنایت به موارد فوق و انرژی زیادی که در این بخش مصرف می شود، همه ما می توانیم با رعایت راهکارهایی که در زیر به آنها اشاره می شود، در کاهش مصرف انرژی کشورمان سهیمی باشیم.گرمایش ظرفیت گرمادهی تجهیزات گرمایشی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. بازدهی انرژی تجهیزات گرمایشی با ظرفیت کم برای تأمین گرمای مورد نیاز یک فضای بزرگ به همان اندازه پایین است که از تجهیزات با ظرفیت زیاد برای گرمایش فضاهای کوچک استفاده شود.با بستن در اتاق هایی که از آنها استفاده نمی شود، از هدر رفتن انرژی گرمایی اتاق هایی که گرم می شوند، جلوگیری کنید

اتاقهایی نشیمن را حداکثر تا دمای ۲۱ درجه سانتیگراد گرم کنید. به ازای هر یک درجه افزایش در تنظیم درجه ترموستات ، هزینه گرمایش حدود ۱۵ درصد افزایش می یابد. اتاق های خواب را حداکثر تا دمای ۱۸ درجه سانتیگراد گرم کنید. چنانچه از سیستم گرمایش گاز سوز استفاده می کنید. در ماه های گرم تر سال، پیلوت آن را خاموش کنید. اگر فقط به گرمایش یک اتاق احتیاج دارید، به جای استفاده از سیستم گرمایش مرکزی از سیستم های گرمایش محلی و کوچک (قابل حمل و نقل) استفاده کنید. از هیترهای الکتریکی مجهز به ترموستات یا تایمر استفاده کنید. هیترهای (الکتریکی) سیستم گرمایش خود را تمیز نگهداشته و بطور منظم آنها را سرویس کنید. از بسته بودن در و پنجره ها در هنگام استفاده از وسایل گرمایش مطمئن شوید. در روزهای ابری، با کشیدن پرده ها (که در واقع یک لایه عایق در مقابل پنجره محسوب می شود) از هدر رفتن انرژی گرمایی جلوگیری کنید. در روزهای آفتابی، برای استفاده از انرژی گرمایی و نور خورشید، پرده پنجره را کنار بزنید. برای توزیع بهتر انرژی گرمایی که به علت سبکی هوای گرم در زیر سقف اتاق ها انباشته می شود ، از فن (پنکه) های سقفی استفاده کنید. با استفاده از این روش تا ۱۰ درصد در هزینه های انرژی صرفه جویی می شود. با هوا بندی درز و پنجره ها از ورود سرما به ساختمان جلوگیری کنید.در ماه های سرد سال، دریچه های کولر و فن های تخلیه هوا در آشپزخانه و حمام را به جز در موارد لزوم ببندید. هنگام ترک ساختمان در طول روز، درجه ترموستات را ۵ تا ۱۰ درجه کمتر کنید.تنظیم ترموستات روی درجات بالاتر باعث سریع تر گرم شدن اتاق ها نمی شود و چنانچه ترموستات روی همین درجه تنظیم باقی بماندف سبب اتلاف انرژی خواهد شد. کانال های انتقال هوای گرم را با نشتی گیری کرده و آنها را در مسیرهای سرد عایق کاری کنید.سرمایش ظرفیت سرما سازی تجهیزات سرمایشی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنید. هنگامی که درجه حرارت بیرون ساختمان از دمای داخل کمتر است، با باز کردن پنجره به تهویه طبیعی ساختمان کمک کنید.

در روزهای خیلی گرم، با بستن در و پنجره ها و کشیدن پرده ها از ورود حرارت و گرمای بیشتر به داخل ساختمان جلوگیری کنید.سیستم های سرمایش خود را به طور منظم تمیز کرده و به ویژه گرد و خاک روی کویل ها و فن ها را پاک کنید.تنها آن قسمت از ساختمان را سرد کنید که احتیاج دارید. در اتاق های نشیمن و خواب دمای مناسب بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است. از سرد کردن بیش از حد اتاق ها خودداری کنید. هنگام ترک ساختمان در طول روز، سیستم سرمایش را خاموش کنید. کولر و سایر اجزاء سیستم سرمایش را حتی الامکان از معرض تابش مستقیم نور خورشید دور نگهدارید. این کار را می توان با اختصاص مکانی مناسب برای نصب این تجهیزات با استفاده از سایبان انجام داد. کارهایی نظیر پخت و پز، اتوکشی و … را در ساعاتی انجام دهید که گرمای هوا کمتر است. پوشیدن لباس های سبک و روشن، امکان گردش هوا بر روی پوست بدن را فراهم کرده و در نتیجه، احساس خنکی ناشی از تعرق ، نیاز به سرمایش بیشتر را کاهش می دهد. امکان کاشت درخت و ایجاد فضای سبز در اطراف ساختمان خود را جهت بهره مندی از تهویه طبیعی در تابستان بررسی کنید. استفاده از حداقل روشنایی مورد نیاز در طول شب های گرم سال، باعث کاهش بارهای گرمایی داخل ساختمان می شود. مسیرهای عبور هوای سیستم سرمایش را در کانال و دریچه های ورودی و خروجی به طور مرتب تمیز کرده و از عدم وجود موانع در این مسیرها اطمینان حاصل نمایید. چنانچه از ترموستات قابل برنامه ریزی استفاده می کنید، تایمز آنها را به گونه ای تنظیم کنید که حداکثر ۳۰ دقیقه پیش از بازگشت به منزل، سیستم سرمایش را فعال کند. از فن (پنکه )های سقفی برای گردش آرام هوا (تولید نسیم مصنوعی) استفاده کنید.ین کار باعث می شود تا احساس خنگی ای که در هوای راکد در ۲۵ درجه سانتیگراد به شما دست می دهد، در این حالت در ۲۸ درجه سانتیگراد اتفاق بیافتد. به این ترتیب مصرف انرژی برای سرمایش ساختمان کمتر می شود.با عایق کاری مناسب دیوارها و سقف، از اتلاف انرژی سرمایی ساختمان جلوگیری کنید. کانال های سیستم تهویه مطبوع را نشتی گیری کرده و آنها را در مسیرهای گرم و تهویه نشده عایق کاری کنید. در آشپزخانه و حمام از فن های تهویه برای تخلیه هوای گرم و دم کرده به بیرون ساختمان استفاده کنید.آب گرم ظرفیت آب گرم کن (های ) انتخابی را بر مبنای نیاز واقعی خود انتخاب نمایید.لوله های آب گرم را در مسیرهاییی که امکان اتلاف گرما وجود داردف عایق کاری کنید.با بازرسی منظم و در صورت نیاز تعمیر شیرآلات به خصوص شیرهای آب گرم، از چکه کردن آنها جلوگیری کنید شیری که چکه می کند می تواند روزانه بین ۲۳ تا ۲۸ لیتر آب را هدر دهد. با مشاهده نشتی های غیرعادی در شیر اطمینان آب گرم کن نسبت به رفع نقص آنها اقدام کنید. اطمینان یابید که آب گرم مصرفی مورد نیازتان در دمای بهینه و مورد نیاز تأمین می شود. اگر آب گرم کن مورد استفاده شما مجهز به ترموستات های قابل تنظیم است. ترموستان را روی درجه کمتر تنظیم کنید. حتی الامکان سعی کنید از آبگرمکن های گازی دیواری که شمعک آنها بطور خود کار با باز و بسته شدن شیر آب خاموش و روشن می شود، استفاده کنید توجه داشته باشید که تنظیم ترموستات آب گرم کن روی درجات بالاتر به معنی گرم کردن سریعتر آب نیست و رها کردن ترموستات روی همین درجه تنظیم باعث اتلاف انرژی می شود. چنانچه برای مدت طولانی قصد ترک منزل را دارید، آب گرم کن خود را خاموش کنید. دوش حمام و شیر ظرفشویی آشپزخانه را به سرشیرهای بهینه ساز مصرف آب مجهز نید. این سرشیرها ضمن آنکه اختلاف محسوسی در فشار آب ایجاد نمی کنند، با بخش مناسب آب نیاز به آب گرم مصرفی را نیز تا حدود ۵۰ درصد کاهش می دهند. برای شستن ظروف با ماشین های ظرفشویی، عموماً به آب گرم با دمای حدود ۵۰ درجه سانتیگراد نیاز است. بنابراین درجه ترموستات آب گرم کن خود را روی دمای مناسب تنظیم کنید. شیرآب، به ویژه شیر آب گرم را فقط هنگام نیاز باز کنید. اشخاص در هنگام استحمام، شستشوی دست و صورت و شستن ظروف عموماً متوجه مقدار انرژی مصرفی برای گرم کردن آب نمی شوند.

 

برگرفته از سایت دانشجو

 

شوت زباله شوتینگ کانال سازی